Personalizujte ponudu

Personalizujte ponudu

U četiri laka koraka unesite podatke o Vašem vozilu kako biste dobili informacije o aktuelnim ponudama i uslugama za Vaše vozilo!

{{selectedModel.saleDescription|| 'Model'}}
{{selectedEngine.description| limitTo: 22}} {{selectedEngine.Fuel.description}} Motor
{{selectedMonths.description}} Meseci meseci
{{selectedKm.description}} Km Km
{{model.saleDescription}}
  VERZIJA
  {{equipment.description}}
  {{engine.description}} {{engine.Fuel.description}}
   {{month.description}} meseci
   {{km.description}} Km

   Unesite VIN Vašeg vozila i otkrijte sve usluge i specijalne ponude dostupne za Vaše vozilo!

   * Vozilo nije pronađeno different brand
   POTVRDITE
   myFiat Elérése

   Registrujte se na myFiat i otkrijte naše ponude specijalno krojene za vas

   myFiat Elérése

   Registrujte

   Da li želite da primate ponude, ekskluzivne usluge i personalizovani sadržaj za vaš automobil?

   Čekamo vas: registrujte se na myFiat!

   myFiat
   Pronađite nas

   Pronađite nas

   Da li su vam potrebne informacije ili podrška? Da li vam je potrebna ponuda? Da li biste želeli da zakažete sastanak? Očekujemo vas!

   Pronađite ovlašćeni servis ili dilerstvo

   Otvorite mapu i pronađite vama najbliže zastupništvo! PRONAĐITE SERVIS ILI ZASTUPNIŠTVO

   Traži informacije ili zakaži sastanak

   Falsifikovani rezervni delovi

   Mopar® je zvanični servisni partner Fiat-a koji nudi ceo asortiman Originalnih rezervnih delova. Efikasnost, bezbednost i sigurnost su odlike koje samo profesionalni i sertifikovani servisi mogu da vam garantuju. Uvek odaberite originalne ili ekvivalentne rezervne delove.

   counterfeit spare parts
   Na internetu možete naići na atraktivne ponude rezervnih delova i servisiranja. Nažalost, iza ovih ponuda kriju se falsifikovani rezervni delovi, poput kočionih pločica i diskova, filtera, zupčastog kaiša i pumpe za vodu, kvačila i metlica brisača vetrobranskog stakla. Kupci gotovo uvek zaborave da su njihov kvalitet i bezbednost pod znakom pitanja.

   Koji su delovi u pitanju?

   Često je veoma teško razlikovati falsifikovani rezervni deo od originalnog zato što se originalni rezervni delovi mogu falsifikovati na više načina:

   • Potpuni falsifikat: ovo je slučaj sa proizvodima koji koriste isti brend i izgledaju veoma slično proizvodima koje imitiraju.
   • Falsifikovanje prava intelektualne svojine, naročito falsifikovanje zaštitnog znaka: upotreba zaštitnog znaka na proizvodima koji su ili mogu biti u velikoj meri različiti u odnosu na one koji su na tržištu sa ispravnom oznakom.
   • Falsifikovanje tipskih odobrenja/sertifikata: ovo je slučaj sa primenjenim sertifikatima kvaliteta ili evropskim tipskim odobrenjima koja zapravo nisu pribavljena.
   • Falsifikovanje kvaliteta: ovo je slučaj sa netačnim deklaracijama kvaliteta i/ili opisima karakteristika.
   • Falsifikovanje navoda: na primer, navod „proizvedeno u Italiji“ ako to nije slučaj.

   Kakvi su rizici?

   Rizikujete zdravlje i bezbednost putnika u vozilu i drugih učesnika u saobraćaju
   Lažni rezervni delovi mogu dovesti do nezgoda pošto nisu uvek bezbedni i mogu biti napravljeni od materijala lošeg kvaliteta. Na primer, falsifikovane kočione pločice mogu dovesti do produženja zaustavnog puta pri kočenju u odnosu na vrednosti koje odgovaraju bezbednosnim standardima.

   Rizikujete integritet vašeg vozila
   Loš kvalitet rezervnog dela može oštetiti druge komponente vozila. Na primer, falsifikovani filter za ulje može prouzrokovati probleme u sistemu za podmazivanje motora, pa čak i kvar motora.

   Rizikujete da vaše vozilo ne prođe tehnički pregled
   Vaš automobil može pasti na tehničkom pregledu ako rezervni deo nije u skladu sa karakteristikama koje propisuje proizvođač.

   Rizikujete ugrožavanje životne sredine
   Materijali koji se koriste za proizvodnju falsifikovanih rezervnih delova nisu usklađeni sa bezbednosnim standardima ili standardima zaštite životne sredine.

   Šta možete učiniti?

   Odvezite Vaš automobil na popravku i kupite originalne ili istovetne rezervne delove samo od profesionalnih i sertifikovanih izvora, poput zvanične FCA mreže, kako biste bili sigurni u poreklo proizvoda.

   Nemojte verovati sumnjivim proizvodima i cenama koje su značajno niže od prosečne tržišne cene: drastična razlika može biti znak falsifikata.

   Takođe vredi zapamtiti da, ako Vaš servis postavi falsifikovane rezervne delove na vaše vozilo, nehotice pomažete ilegalnu prodaju.

   Obavestite nas o slučajevima falsifikovanja pozivom naše Službe za korisničku podršku: pomoći ćete nam u borbi protiv falsifikovanja rezervnih delova i sačuvaćete sopstvenu bezbednost.