Personalizujte ponudu

Personalizujte ponudu

U četiri laka koraka unesite podatke o Vašem vozilu kako biste dobili informacije o aktuelnim ponudama i uslugama za Vaše vozilo!

{{selectedModel.saleDescription|| 'Model'}}
{{selectedEngine.description| limitTo: 22}} {{selectedEngine.Fuel.description}} Motor
{{selectedMonths.description}} Meseci meseci
{{selectedKm.description}} Km Km
{{model.saleDescription}}
  VERZIJA
  {{equipment.description}}
  {{engine.description}} {{engine.Fuel.description}}
   {{month.description}} meseci
   {{km.description}} Km

   Unesite VIN Vašeg vozila i otkrijte sve usluge i specijalne ponude dostupne za Vaše vozilo!

   * Vozilo nije pronađeno different brand
   POTVRDITE
   myFiat Elérése

   Registrujte se na myFiat i otkrijte naše ponude specijalno krojene za vas

   myFiat Elérése

   Registrujte

   Da li želite da primate ponude, ekskluzivne usluge i personalizovani sadržaj za vaš automobil?

   Čekamo vas: registrujte se na myFiat!

   myFiat
   Pronađite nas

   Pronađite nas

   Da li su vam potrebne informacije ili podrška? Da li vam je potrebna ponuda? Da li biste želeli da zakažete sastanak? Očekujemo vas!

   Pronađite ovlašćeni servis ili dilerstvo

   Otvorite mapu i pronađite vama najbliže zastupništvo! PRONAĐITE SERVIS ILI ZASTUPNIŠTVO

   Traži informacije ili zakaži sastanak

   Rezervni delovi i saveti

   Ricambi e Consigli
   Samo one osobe koje su proizvele Vaš automobil mogu istinski da održe Vaš automobil na istim standardima koje je imao onog dana kada je napustio fabriku. Iz toga razloga su Mopar® rezervni delovi dizajnirani da garantuju pouzdanost, komfor i performanse.

   Mopar® originalni rezervni delovi su idealno rešenje za negu i održavanje Vašeg automobila, jer su precizno usklađeni sa originalnim tehničkim specifikacijama.
   • clutch
    Kvačilo
    • Kvačilo
     UKRATKO
     clutch

     KVAČILO

     Kvačilo je prenosnik snage koji se nalazi između motora i menjača i omogućava vam da uključujete stepene prenosa i ostanete na mestu kada stanete.

      

     Kada se aktivira, momentalno prekida prenos snage/kretanja između pogonskog vratila pogonskih točkova, čime se omogućava promena stepena prenosa. Komplet kvačila sastoji se od tri komponente: potisnog ležaja, frikcione spojnice (lamele) i potisne ploče, koji rade zajednički u cilju postizanja istog rezultata: ubrzanja ili usporavanja vašeg automobila prema izabranoj brzini.

     SAVETI

     Da li ste znali da...?

     gear shift

     Promena brzine se menja s vremenom

     route

     Pravo vreme za dodatnu brzinu

     gear box

     Dvostruko kvačilo, dvostruka udobnost

     clutch tips

     Za efektivnu prevenciju, nekoliko malih poteza je od velike pomoći.

     PROVERA
     Icona attenzione
     Otpornost menjača

     Ako osećate da se kvačilo ne deaktivira u trenutku kada menjate stepene ili se sam menjač opire pokušaju promene stepena prenosa, savetujemo vam da što pre proverite ceo sistem u Ovlašćenom Servisu.

     Icona ruota
     Tvrđa pedala

     Ako prilikom pritiskanja pedale osetite da je tvrđa nego obično i da je hod duži, ili imate utisak da pritiskanje oduzima više vremena nego obično, treba odmah da odvezete automobil u servis radi provere stanja sistema kvačila.

     Icona motore
     Proklizavanje lamele

     Šta znači proklizavanje? Veoma je jednostavno: prilikom pokretanja ili maksimalnog obrtnog momenta, obrtaji motora u minutu se povećavaju, ali ne dolazi do povećanja brzine. Ako imate ovaj problem, treba proveriti sistem kvačila vašeg automobila.

     Icona slittamento
     Trzanje unapred Kada se kvačilo „otpusti“, automobil počinje da trza prilikom ubrzavanja odmah nakon aktiviranja stepena prenosa. Ne zaboravite da ova komponenta u vašem automobilu može početi da pokazuje znakove habanja nakon svega 60-80.000 pređenih km pošto njeno pogoršanje zavisi u velikoj meri od načina na koji vozite.
     Icona rumore
     Buka u menjaču

     Jedna od najčešćih posledica habanja sistema kvačila je buka koja se čuje dok vozite, kod minimalnog i maksimalnog obrtnog momenta. Ova buka postaje trajno prisutna i samo se tokom vremena pogoršava.

     Icona vibrazione
     Jake vibracije

     Vibracije pedale kvačila nastaju usled habanja zamajca, čak i kada se ne vide znakovi istog. Uvek ga menjajte zajedno sa kompletom kvačila, tako da ne dovedete u pitanje životni vek novog kvačila.

   Classic Line

   Za sve vozače koji su izabrali automobile FCA Grupe, Mopar® nudi Classic Line, asortiman rezervnih delova za automobile starije od pet godina.

   Remontovani rezervni delovi

   Počevši od originalnih korišćenih komponenti, možemo napraviti proizvod koji nudi performanse ekvivalentne performansama novog vozila.

   Funkcionalna ulja i tečnosti

   U bliskoj saradnji sa FCA Grupom, PETRONAS LUBRICANTS nastoji svakodnevno da unapredi proces proizvodnje svojih motornih ulja i funkcionalnih tečnosti, kreiranjem maziva za specifičnu upotrebu u individualnim modelima vozila u skladu sa razvojem motora, radi postizanja rezultata koji svaki put prevazilaze međunarodne specifikacije.

   Falsifikovani rezervni delovi: Šta su oni? Koji su rizici? Šta možeš učiniti?

   Falsifikovani rezervni delovi ne garantuju adekvatne standarde kvaliteta i ugrožavaju vašu bezbednost u vožnji. Nauči ih prepoznati.

   Da li biste želeli da saznate više o tome?

   Da li su vam potrebne informacije o specifičnom problemu? Kontaktirajte vašeg distributera kako biste zakazali sastanak!